Bucatarii cu design scandinav


Când vorbim despre designul scandinav, ne gândim la stilul liniștit de viață al acestor țări, la simplitate, la materiale naturale în tonuri calde, organice, care invită la relaxare.


Iar când aducem stilul scandinav în bucătărie, unde petrecem cele mai plăcute momente cu familia și prietenii apropiați, gătind, povestind în jurul mesei, atunci cu siguranță vom simți că suntem ”acasă”.

 Fără a fi formală, rece și austeră, ci dimpotrivă, această tendință câștigă tot mai mult teren în preferințele celor ce își doresc o bucătărie modernă, perfect funcțională, dar fără a fi nevoiți să renunțe la ambientul cald și primitor tradițional.

Ca și elemente definitorii pentru acest stil, se remarcă:
1. Luminozitatea. Lumina naturală este printre cele mai importante aspecte, ferestrele mari sau chiar panourile din sticlă sunt folosite pentru delimitarea spațiilor și pentru potențarea farmecului încăperii.
2. Lemnul va fi prezent în orice formă și sub orice pretext, de la podele, placarea unui perete sau evidențierea grinzilor din tavan, până la mobilier, decorațiuni. Totul în nuanțe căt mai naturale, calde, cum ar fi pin sau stejar.
3. Pereții de culoare albă sau gri, inserțiile din cărămidă sau piatră naturală vor da încăperii un aer nordic, neșlefuit, autentic.
4. Mobilierul va avea linii simple, curate, fără ornamente. Accentul este pus pe funcționalitate și confort. Preferința pentru mobilier de bucătărie open-shelving, fără uși, ustensilele de bucătărie sunt la vedere, făcând parte din decor.
5. Decorațiuni textile cu motive simple, geometrice, în combinații de culori neutre sau monocromatice. Accentele de culori saturate, vii, se folosesc cu moderație.
6. Accesoriile din blană - artificială sau naturală - sunt argumentul definitoriu al unui spațiu decorat în stil scandinav. Un covoraș din blaniță albă, o pernă sau o protecție de scaun, oricare dintre ele stă sub semnătura influenței nordice.























Comentarii