O vila moderna cu accente organice si multa lumina naturala

Această locuință cu tavane înalte și fereste enorme pare să reprezinte triumful luminii și al reflexiilor într-un interior minimalist, a cărui geometrie este studiată în cel mai mic detaliu.


Această vilă modernă din provincia Brescia, Italia, este un spațiu cald, primitor. Arhitecții, Paolo Bussi și Elisabetta Piotti, au insistat să surprindă lumina care lucrează prin fiecare detaliu și în fiecare colț, sărbătorind parcă geometria naturală a casei.

Podelele din lemn laminat, complimentează spațiul prin continuitate, în timp ce scările cu finisaj metalic negru sunt doar o ușoară întrerupere. 






La baza scărilor vom găsi zona deschisă de living, un spațiu în tonuri de gri, alb și maro, dominat de un șemineu dublu care încălzește și, totodată, delimitează încăperea.

Pe o latură, livingul rămâne deschis, cu canapeaua sa confortabilă ”nor” de culoare gri. De cealaltă parte a șemineului se află diningul, o masă din lemn natur înconjurată de scaune cu spătar înalt de culoare albă. Latura minimalistă a încăperii este îmblânzită de corpurile de iluminat, un ansamblu de suspensii circulare în tonuri complementare, iar lumina naturală creează jocuri de lumini și umbre.

Prin nișa deschisă din perete ni se dezvăluie bucătăria. Blatul din cuarț alb este suport atât pentru chiuveta de bucătărie din granit, (accesorizată inspirat cu o baterie sanitară cu arc), cât și pentru plita cu inducție pentru gătit, Este parte comună cu un superb bar din lemn natural. Toate celelalte rămân ascunse în spatele dulapurilor lăcuite înalte, amintind de liniile curate, clare din restul casei.


Dormitorul este dominat de lumina naturală ce desenează forme pe suprafețele obiectelor.






Baia principală este dotată cu o fereastră enormă, complet lambrisată în culoarea corapacei de broască țestoasă, contrastând cu albul căzii de baie cu hidromasaj din centrul încăperii. Aceeași nuanță este adusă și în dormitorul matrimonial, alături de tonurile naturale ale mobilierului din lemn, aducând o delicatețe romantică interiorului și oferind totdată un fermecător final turului acestei case.


Comentarii