Creanga de copac - de la lemn de foc la obiect de decor în casa ta


Apărute din nevoia de a limita risipa, consumul excesiv și de a proteja natura cu resursele ei, reciclarea, recondiționarea și refolosirea obiectelor ce ne înconjoară ia amploare, făcând apel la spiritul nostru civic, dar și la creativitate.

În ultimii ani, se pune tot mai mare accent pe integrarea elementelor naturale în ambient, iar designerii și arhitecții folosesc tot mai mult accente organice, începând de la simple obiecte de decor sau accesorii funcționale, până la încorporarea lor efectivă în arhitectura locuinței.


Astfel, printre materiale naturale folosite in designul interior se numără: piatra, lemnul, fibrele naturale. Crengile uscate de copac sunt folosite ca atare, în forma lor cea mai pură, raw. Variantele sunt nenumărate, iar efectele ... incredibile!
Iată în câte feluri putem folosi o ramură de copac în locuința noastră:

1. Ca element arhitectural, cu rol de susținere a structurii








2. Cu rol funcțional
    Umerașe / standere / valeți pentru haine












Separatoare, pereți falși





Rafturi și polițe










Corpuri de iluminat









Obiecte de mic mobilier





 


3. Cu rol pur decorativ











Merită adăugat că multe dintre acestea reprezintă minunate proiecte DIY, fiind relativ simplu de realizat, iar materialele foarte la îndemână. În plus, satisfacția este garantată: o nouă întrebuințare a unui obiect altfel mort, inutil și un suflu nou, original locuinței tale. Spor!

Surse foto: Pinterest, Twelveoeight, Createsie

Comentarii