Masute de cafea din lemn natural | Idei creative pe care le vei iubi

Măsuța pentru cafea este unul din cele mai comune piese de mobilier, fiind întâlnită în aproape orice locuință. Deși sunt disponibile într-o mare diversitate de forme și realizate dintr-o varietate de materiale, astăzi ne vom opri atenția asupra măsuțelor pentru cafea din lemn natural, organic, puțin prelucrat sau neprelucrat. 

Scurt istoric. Acest tip de măsuță a apărut inițial în Europa, mai exact în Marea Britanie a anilor 1750, când întâlnirile la ceai erau în vogă. În perioada victoriană, măsuțele pentru servirea ceaiului erau inalte, cu blatul rotund și erau înconjurate de scaune la fel de înalte. Mai târziu, în secolul al XVIII-lea, scaunele înalte au fost înlocuite cu o canapea sau sofa, prevăzută cu un stand sau suport pentru ceai. Acestea sunt considerate obiectele ce au inspirat măsuța pentru cafea. Totuși originile încă sunt incerte, Unii invocă similaritatea cu măsuțele din grădinile de ceaiuri din vremea Imperiului Otoman, iar alte voci le aseamănă meselor tradiționale, lungi și joase, specifice culturilor indiene și japoneze.
Indiferent care ar fi adevăratele sale origini, măsuța de cafea a devenit un obiect de mobilier indispensabil, dar și expresie a unui design original, creativ, un adevărat accesoriu - statement în livingul modern.
Iată, în acest articol, câteva astfel de măsuțe pentru cafea care uimesc prin originalitatea designului, prin armonia și omogenitatea lor cu ambientul.












Masuta cubica pentru cafea din rasina si lemn natural




Așadar, fie că vrei sa creezi un ambient cu accente rustice, fie că preferi un decor scandinav în living, măsuța pentru cafea din lemn natural este un element organic, natural, ce invită la relaxare și conversații lejere.

Surse foto: maisoncreative, pinterest, indulgy, luxuryd3sign

Comentarii