Biroul de acasa | 50 de idei de amenajare

În ultimul timp, au apărut tot mai multe job-uri ce ne oferă posibilitatea de a lucra de acasă. Și cine nu are un astfel de job, și-l dorește. În spiritul acestei idei, am adunat o galerie de fotografii menite să te inspire. Sunt birouri amenajate în spații restrânse, dar cu mult bun-gust, culoare și creativitate cât cuprinde.

Dacă la birou ești uneori nevoit să-ți desfășori activitatea într-o ”cutie” , într-un spațiu riguros delimitat și cu minime posibilități de personalizare, când lucrezi de acasă poți fi mult mai independent și creativ.
Printre numeroasele avantaje ale lucrului de acasă, ai posibilitatea să-ți amenajezi propriul spațiu de lucru, propriul birou sau atelier. Fie că ești freelancer, IT-ist, copywriter, artist, designer vestimentar, fie că lucrezi pentru o companie sau te-ai decis să te dezvolți pe cont propriu, ai nevoie de un loc numai al tău, pe care să îl personalizezi în funcție de nevoile tale, de specificul activității, dar și în funcție de spațiul disponibil în locuință.
Primul lucru la care trebuie să te gândești când vrei să îți amenajezi un birou acasă este lumina naturală. Găsește un colț în living, în dormitor sau chiar în balcon care să ți-o ofere din plin. Poți face compromisuri în multe privințe, dar nu subestima acest aspect.
Orientează-te în așa fel încât să ai în apropiere o sursă de curent. Vei avea nevoie de un prelungitor sau o multipriză pentru diverșii consumatori pe care îi vei folosi. Și sunt mulți, indiferent ce ocupație ai.
Corpurile de mobilier pot fi o provocare, mai ales dacă spațiul este limitat. Dar ai la dispoziție diverse ansambluri de depozitare compacte, modulare sau chiar pe roți, iar cele suspendate (polițe, rafturi) sunt ideale pentru accesoriile de birou mărunte și pentru decorațiuni. Pentru un plus de originalitate, poți crea sau recicla diverse obiecte mai puțin utile de prin casă. Va merita efortul, efectul va fi ”wow”!















Vopsește un perete sau o parte din el cu vopsea cu efect ”tablă de scris”! Chiar dacă există tool-uri 
inteligente de organizare a timpului si programare a activității, poți oricând să notezi un citat motivațional, un desen haios, orice te poate inspira sau binedispune.







Polițele sunt printre ele mai utilizate obiecte de mobilier într-un home office, sunt accesibile ca preț, foarte versatile, pot fi așezate în cele mai variate feluri, în cele mai înguste spații.














Folosiți cu încredere cutiile de depozitare și bibliorafturile. Vin în cele mai diverse forme, dimensiuni și culori și sunt perfecte pentru a păstra sau organiza articole de birotică, papetărie, chiar și pentru a arhiva documente. Pot fi încadrate cu ușurință în spațiile mobilierului de birou sau așezate pe polițe, rafturi și sunt un pretext minunat pentru a accentua conceptul de design ales pentru biroul de acasă.






În rest, nu îți rămâne decât să te joci, să creezi sî să improvizezi după propriile preferințe, fără restricții. Biroul de acasă vorbește despre tine și despre activitatea ta, iar felul în care îl organizezi te poate ajuta să fii productiv, inspirat, bine-dispus.





























Surse foto: Reciclagem, Jardinagem e Decoracao, Pinterest.com


Comentarii